Aloe Vera Jelinin 5 Mucizevi Etkisi

Aloe vera yağı, Aloe Vera Jeli

Size bir iksir bulundu yüzünüze sürün yaşınıza göre gençleşeceksiniz desem ne dersiniz. Bu iksiri isterseniz sizde sahip olabilirsiniz hatta her an elinizin altında sürekli olacak desem. Hadi tahmin edin aloe vera jeli.

 

Aloe vera jelinden bahsediyorum. Ve tabii ki aloe vera bitkisinden bahsediyorum. Bu mucizevi bitki Afrika da binlerce dönüm tarlalarda üretilmekte ve kozmetik, sağlık alanında kullanılmak amacıyla dünyanın her yerine gönderilmekte. Aloe vera jeli binlerce yıldır bilinmekte ve kullanılmaktadır.

 

Mısır medeniyetinden beri kadınların güzellik ürünleri arasında kullanılan aloe vera jeli tıbbi uygulamalardan kozmetik formüllerine gıda olarak kullanılmasından ilaç yapımına kadar bir çok alanda yer edinmiş mucizevi bir bitkidir.

Evlerde süs olarak yetiştirilen bitkinin artık süs için değil sağlık bitkisi olarak yetiştirilmekte. Aloe vera bitkisi cilt sorunları, diyabet rahatsızlıkları, bağışıklık destekleri, kalp problemleri gibi durumlarda kullanılmaktadır.

Aloe vera jel içeriği oldukça zengin A,C, E vitaminleri, folik aist, kolin, sakaridler, antrakinonlar, salisilik asit 75 ten fazla aktif bileşeni olan bitki içeriğinden sadece bir kaçı.

Aloe vera nedir ?

Binlerce yıldır insanoğlu tarafından kullanılan susuz ortamı seven kaktüslerden olan bir şifalı bitkidir. Bu bitkiden elde edilen asıl şifa kaynağı olan kısma ise aloe vera jeli denir. Bu jel içerisinde bakır, mağnezyum, selenyum, kalsiyum, potasyum, sodyum, çinko, manganez minarelleri bulunmaktadır. Antienflamatuar özellik gösteren kollesterol, kampasterol, lupeol bulunmaktadır.

Aloe vera yağı

Aloe vera yağı, bitkinin çeşitli proseslerinden geçirilerek elde edilir. Kullanım alanı jeli kadar geniştir. Aloe vera yağı; cilt bakımında, saç bakımında kullanılmak amacıyla bir çok ürüne eklenmektedir.

Aloe vera yağı faydaları bakımından o kadar değerli ki kozmetikte kremlere, losyonlara ilave edilmektedir. Aloe vera ne işe yarar diyenlerin sorduğu sorulara cevap olabildi herhalde. Yağlar genellikle cilt beslenmesinde kullanıldığı için el ve yüz kremlerinde oldukça tercih edilmektedir.

Aloe vera suyu

Aloe vera suyunun faydaları, başlıca faydası diş plaklarında ve diş eti sorunlarında kullanılmasıdır. Bitkinin sıkılmasıyla elde edilmektedir. Alo vera suyu bağırsak bakterilerinin çoğalmasına yardımcı olarak sindirime iyi gelmektedir. Ağız sağlığına iyi gelmektedir. Aloe vera suyu ağız kokularının önlenmesinde tercih edilmektedir. Kilo kontrolde yardımcı olduğu için kontrol ürünü olarak kullanılmaktadır.

Aloe vera jelinin faydaları

Aloe vera jelinin 5 mucizevi faydaları;

1- Antioksidan özellik göstermektedir. Sarımsak gibi toksitlerin önlenmesinde yardımcı olmaktadır.

2- Antibakteriyel etkiye sahiptir. Yani bakterilerin giderilmesinde yardımcı maddeler içerir.

3- Cildi onarıcı etkisi bulunmaktadır. Böylece yanıkların oluşturduğu tahribatı gidermede kullanılabilir.

4- Kırışıklıkların önlenmesinde tavsiye edilmektedir.

5- Kanser hücrelerinin giderilmesinde bir çok invitro çalışmalar yapılmıştır.

Ve saçlar. Saç bakımında kullanılmaktadır. Çünkü saçları ve saç derisini besler. Saç dökülmesini, kepeği ve kaşıntıyı giderir, saçları kuvvetlendirir, dökülen saçların daha kuvvetli çıkmasını sağlar. Saçlara parlaklık ve canlılık verir.

Aloe Vera Jelin Kullanım Alanları

Bu kadar faydasını saydığımız jelin kullanım alanı oldukça fazladır. Kozmetik sanayisinde oldukça geniş oranda kullanılmaktadır. Jelin ihtiva ettiği doğal maddeler kremlerin, jellerin, preparatların etkisini oldukça fazla biçimde zenginleştirmektedir.

Doğal aloe vera içerikleri cildin yenilenmesinde etkili rol oynamaktadır. Jelin evde bitkisel destek olarak kullanılması da oldukça kolaydır. Çünkü aloe vera jelinin içeriği o kadar zengin ki başka bir şey ilave etmenize gerek yok.

Aloe vera jelini direk yüzünüze sürebilirsiniz. Bu ürünü sadece kadınlar değil erkeklerde kullanabilir. Erkeklerde tıraş sonrası tahrişlerde kullanabilirsiniz.

Evde aloe vera jeli nasıl yapılır

İlk önce aloe vera bitkisini saksıda yetiştirmek lazım. Evde saksıda kolayca yetiştirelebilir. 

Etiketler: Aloe vera yağı
Temmuz 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR