Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir? Uzmanından Evde Bitkisel Çözümler

Saç Dökülmesine Çözüm

Saç Dökülmesi Nedir ve Nasıl Oluşur ?

Saç Dökülmesi genetik, çevre, çalışma ortamı, beslenme şeklimiz, saça bakım faktörlerinin belirlediği bir durumdur. Bu yazımızda saç dökülmesi neden olur saç dökülmesinin çözümü nedir,  Saç dökülmesine ne iyi gelir, Saç dökülmesini nasıl önleriz, saç dökülmesine iyi gelen bitkisel formüllerden bahsedeceğiz. Özellikle başka bir yerde bulamayacağınız evde kolaylıkla yapabileceğiniz bitkisel formüllerle saç dökülmesi sorunu propleminiz olmayacak. Saç proplemlerinin başında saç bakımı gelmektedir. Saç bitki gibidir, onunda kökü vardır, beslendiği bir yer altı (saç derisi) bölgesi bulunmaktadır. Bitkilere nasıl gübre, su vb. destek veriyorsak saç içinde başta bunları sağlamalıyız.

Saç Bakımı Nasıl Olmalı ?

Saç bakımının doğru yapılması saç dökülmesine ne iyi gelir sorusunun cevabı ve  saç dökülmesine çözüm olabilecek en kısa ve net yöntemdir. Saç bakımının bir çok yöntemi bulunmaktadır. ARGE ekibimiz araştırmaları neticesinde saç dökülmesini önlemek macıyla hiç bir yerde bulamayacağınız bir çok förmül geliştirdi. Saç dökülmesini önleyerek daha güçlü saçlara sahip olmak için aşağıdaki formülleri uygulayabilirsiniz. Bu bitkisel formülleri başka hiç bir yerde bulamayacaksınız.

Saç Dökülmesine Evde Bitkisel Çözüm

Saç dökülmesine evde bitkisel çözüm oldukça kolay ve uygun fiyatlara bulacağınız ürünlerle pratik yöntemlerle yapabilirsiniz. Bitkisel çözüm binlerce yıldır insanoğlunun kullandığı yöntemdir. Gül ürünleri, ceviz kabuğu ve yaprağı, kına, lavanta yağı ve ürünleri bitkisel çözüm için kullanılan doğal ürünlerden sadece bir kaçıdır. Saç dökülmesine evde kolayca yapılabilecek pratik ve etkili sihirli çözüm förmülleri :

Formül 1 : Saç dökülmesine ne iyi gelir sorusunun cevabı için geliştirdiğimiz evde kolayca hazırlayacanız bir formül. Yarın çay bardağı zeytinyağı, bir yemek kaşığı kuru ısırgan otu (eğer bulabilirseniz taze de olabilir), bir yemek kaşığı tatlı badem yağı, bir çay kaşığı çam terebentin yağı ve bir tane yumurta. Tüm bunları bir kase içerisinde iyice karıştırın üzerine yumurtayı kırıp iyice karıştırın. Daha sonra saçınıza iyice uygulayın. Bir streçle ya da saç galoşu ile kapatın. Yarım saat bekleyin ve saçınızı yıkayın. Bu kürü 15 günde bir en azından ayda bir yapın saçınız artık eskisi gibi olmayacak. 

Saç Dökülmesi İçin Şampuan

Saç dökülmesi için şampuan, en çok kullanılan saç dökülmesi için ürünlerdendir. Gerek kullanım kolaylığı gerekse şampuanın çok kullanılmasından dolayı tercih edilmektedir. Saç dökülmesi için şampuan üretmek oldukça kolay ? Nasıl mı ? Şampuan üreticileri normal olarak elde ettikleri şampuanlara saçı besleyen etken maddeleri ilave ederek saç dökülmesi için şampuan üretmektedirler. Sizde kolayca evinizde böyle bir şampuanı üretebilirsiniz. İşte dr. kimyageriniz size kolay ve etkili bir çözümü aşağıda sunuyor; 

Formül 2: Saç dökülmesini önleyen ikinci kür; bu kürde en çok kullandığımız sebzelerden yardım alacağız. Yarım demet maydanoz, bir orta boy havuç, bir tutam ıhlamur bunları bir litre suda kısık ateşte 10 dakika kaynatınız. Soğuduktan sonra şampuanınıza ekleyebilir ya da bir sprey kabına ekleyerek her gün saçınıza uygulayabilirsiniz. Artık saçınız eskisi gibi olmayacak.

Formül 3: Diğer bir evde bitkisel doğal çözüm formülü bir kuru ya da taze avuç biberiye otu (biberiye otunu evde saksıda kolayca yetiştirebilirsiniz ) bir avuç aynı şekilde kekik (zahterde olabilir, zahteride evde kolayca saksıda yetiştirebilirsiniz) ve bir avuç kuru ya da taze ısırgan otunu bir  litre zeytinyağı ile iyice karıştırın ve bu karışımı 15 gün  bekletin. Karışımı bir tülbentte süzün . Elde ettiğiniz faydalı yağı saçınıza uygulayın. Saçınıza iyice uyguladıktan yarım saat bekletin. Saçınızı iyice durulayın. Saçınızın parıltısı sadece sizin değil başkalarınında dikkatini çekecektir.  Bitkisel ürünlerin saç ve cilt bakımı için kullanılması binlerce yıldır uygulaması olan bir olgudur. Evinizde olan sebzeler bile saç bakımında kullanılabilir. Maydanoz, havuç saç bakımı için oldukça faydalı sonuçlar veren ve patentlere konu olan kendisi mutavazi aama etkisii oldukça büyük sebzelerden sadece bir kaçıdır. 

Saç Dökülmesine Doğal Çözüm konusunda yaptığımız çalışmalarda gördüğümüz en önemli nokta sürekli saç derisini beslemektir. 

Doğadan Gelen şifa düşüncesiyle bir çok bitkisel yağları kullanmanız mümkündür. 

Saç Dökülmesini Önleyen Yağlar 

Burada kullanılan yağlar ayrı ayrı da kullanılabildiği gibi bir arada da kullanılabilir. Sadece saçların dökülmesinde değil kepeğe karşı saç diplerini korumada, Saçlarınıza  doğal parlaklık vermede, Saç diplerini beslemede, Saçların güçlenmesinde, Yıpranmış saçları onarmasında, Parlaklık ve sağlıklı görünüm vermesine yardımcı olur. Aromatik yağlar ile besleyen, nemlendiren, koruyan vitamin ve bitkisel yağlar içerir.

Saça İyi Gelen Bitkiler 

Tavsiye edilen Saç Bakım Yağının içerisinde ;Badem Yağı,Portakal Yağı,Kekik Yağı,Fındık Yağı,Jojoba Yağı,Çam Terebentin Yağı,Sarımsak Yağı,Çörek Otu Yağı, Papatya Yağı, Zencefil Yağı, Isırgan Yağı, Zeytin Yağı, Defne Yağı, Ceviz Yağı, Limon Yağı. 

Kullanımı :Saç diplerine parmak uçları ile masaj şeklinde yapılır.45 dak.beklendikten sonra saçlar yıkanır.Haftada 2 defa uygulanması tavsiye edilir. 6 hafta boyunca düzenli kullanılması tavsiye edilir.

Saç Dökülmesini Önlemek

Saç dökülmesini önlemek yapılması gereken ilk iştir. Saç dökülmesi nasıl önlenir sorusuna en doğru cevap saçı beslemektir. Saç Bakım Yağı, Saç diplerini beslemeye,saçlarınıza doğal parlaklık vermeye,Saçları güçlendirmeye,Saç derisini nemli tutmaya yardımcı olur.

Saç bakım yağı, günlük etkiler ve boya ile yıpranmış, kırık ve kuru saçların onarılması, kuvvetlenmesi, canlı ve parlak görünüm kazanması için haricen kullanılan bir üründür. İçeriğindeki susam, badem, fındık ve ceviz yağları saçın nem dengesini yeniden düzenler. Bu yağların içindeki E vitamini ile saçın kaybettiği canlılığı yeniden kazanmasını sağlar. Çam terebentin yağı, onarıcı etkisiyle saç uçlarını onarır, köklerini kuvvetlendirir ve saça parlaklık verir. Defne yaprağı yağı, saçı besler ve kepek oluşumunun önüne geçer. Her türlü saç tipi için kullanılabilecek olan ürün tamamen doğal bitki yağlarından oluşmuş olup, herhangi bir kimyasal madde içermez.

Saçlar tüm insanların doğal süsüdür.Saçlarınıza doğru bakım uygulayarak,gerekli ihtimamı gösteriniz, zira saçlar da yaşlanır. Takriben otuzbeşinci yaştan sonra değişiklikleri hissedebilirsiniz.saçlar canlılığını dolgunluğunu, parlaklığını kaybeder ve hassaslaşır. Otama saç bakım serisi saçlara parlaklık, nem ve yoğun ve bakım sağlar. Otama saç bakım serisi saçlarınıza taze, tamamen doğal ve sağlıklı bir görünüm sağlayan saç bakım ürünleridir.

Saç üzerine etkileri klinik ve bilimsel olarak kanıtlanmış çeşitli bitkilerden özel formüle edilerek hazırlanmış, tamamen doğal bir saç bakım ürünüdür.

Saç için gerekli nem ve yağ dengesini sağlayarak saçları güçlendirir, dökülmesini önler...

Düzenli ve etkin kullanımda yeni saç oluşumu ve saç miktarında artış sağlar...

Kepeğin ve saç derisindeki kaşıntının önlenmesinde etkilidir...

Yıpranmış saçları onarır, sağlıklı, canlı ve parlak bir görünüm kazandırır.

Etiketler: Saç Dökülmesine Çözüm, saç dökülmesine ne iyi gelir
Temmuz 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR