Akıllı Çorap Siren 11,8 Milyon Doları Kaptı

akıllı çorap

Arge büyük bir tutkudur. 2004 yılında bir araştırma geliştirme çalışması sonucu ortaya çıka bizim gümüş çoraplar binlerce ayağa dokundu. İnovatif ürünler hem ekonomiye hem de insanlara sayısız katkısı bulunmkatadır. Amerika Birleşik Devletlerinde Henk Jan Scholten, Jie Fu ve Ran Ma tarafından 2015 yılında San Francisco'da kurulan girişim bugünlerde yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Tam 11,8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Siren Care markası Diyabetik hastalar için akıllı çoraplar üreten bir firma. Kendilerini şu şekilde tanımlamaktadırlar "Potansiyel yaralanmaların erken tespiti yoluyla diyabetik ayak ülseri riskini azaltmaya yardımcı olmak için bir görevdeyiz" Ne kadar enteresan. Çoraplar diyabet yani şeker hastalarının ayaklarındaki sıcaklık değişimini ölçüyor. 

Peki sıcaklık değişikliği ne işe yarıyor. Çoraplarda akıllı sensörler bulunmakta. Bu akıllı sensörler ayak tabanında oluşan sıcaklık değişimini takip ederek diyabetli ayaklarda ayak ülserinin oluşumunu daha erken teşhis edebilmekte. Böylece şeker hastalarının ayaklarında oluşabilecek tahribat önlenmeden müdahele edilebilecek. 

Siren diyabetik çorap markası 3,4 milyon dolar tohum yatırımı alarak kuruldu. Şimdi ise 11,80 milyon dolar yatırım alarak daha da büyümeye aday. 

Etiketler: siren care
Kasım 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR