Askerlikte Ayak Bakımı Nasıl Olmalı?

Askerde ayak bakımı

Askerlikte Ayak Bakımı Nasıl Olmalı?

Askerlik ülkemiz için oldukça önemli bir manevi değeri olan saygı duyulan bir görevdir. Erkekler için çoğu memleketlerde evlilik bileti sayılan askerlik görevinde en çok proplemlerden biri ayak bakımı. Askerlerin çoğu bot giydiği için en büyük proplem bot giymenin getirdiği ayak proplemleri olmaktadır. Mesela mantar. Ya da ayak pişmesi, ayak kokusu, ayakta oluşan yaralar vb.

Ayak bakımı nasıl olmalı sadece askerler için değil tüm bireyler için önemli olan bir sorudur. Askerler ayaklarının sağlığı için nelere dikkat etmeli. Aslında cevap basit. Ayakların kuru tutulması. Yani doğal ipliklerden elde edilmiş çoraplar giyilmesi. Botlar akşamları genellikle nöbet olmadığında çıkartılır. Burada ayaklar iyice yıkanıp kurutulur daha sonra da herhangibir ayak bakım kremi uygulanması ayaklarda oluşan stresi azaltabilir. Burada seçilecek krem içeriğinin bitkisel ekstraktla zenginleştirilmiş olması önemli.

Asker sürekli ayakta ve botla görev yaptığı için ayaklar sürekli bot içerisinde kapalı ve stres altında kalmaktadır. Bu ayak cildinde ve ayaktaki florada bir çok tahribata neden olmaktadır. Ayakta oluşan tahribat sonucu en çok mantar sorunu oluşabilmektedir. Ayakta oluşan mantarların en büyük nedeni bulaşmadır. Askerde koğuşlarda ortak kullanılan terlik, havlu gibi eşyalar bulaşımı mümkün kılmaktadır.

Hiç bitmeyen askerlik anılarının çoğunda ayak mantarına ya da kasık mantarına vurgu yapılmıştır. Ayak mantarının bulaşmasında ayak cildinin bot içerisinde sürekli kalmasının çok büyük etkisi bulunmaktadır. Çünkü ayakların dokusu zarar görebilmekte, ayak cildi yıpranabilmekte ve ayak atrese girmektedir. Değişen ayak florası zararlı mikroplara karşı savunmasız hale gelmektedir. Mantar, bakteri gibi mikroplar olurken stresle birlikte egzema durumuda ortaya çıkabilmektedir. 

Asker çorabı seçimi?

Asker çorabı seçimi ayak sağlığı için oldukça önemlidir. Askerde ayak sağlığı için en çok dikkat edilmesi gereken çorap seçimidir. Ayakların bot içerisinde arkadaşlık ettiği ikinci şey çoraplardır. İşte çoraplar bu bakımdan oldukça önemlidir. Asker Çorabı mümkün olduğunca doğal ipliklerden üretilmelidir.

asker çorabı

Asker çorapları pamuk, bambu, modal, yün vb. doğal kökenli ipliklerden elde edilmelidir. Burada doğal olan iplikler ayakta oluşan nemi bünyelerine daha hızlı çekebilmektedirler. Böylece ayakta oluşan ter ortamdan uzaklaşabilir. Askerlerin ayakların kuru kalması bir çok sorunun nedenini de giderebilir.

Geliştirdiğimiz gümüş patent teknolojisi ile asker çorapları üretmekteyiz. Gümüş patent teknolojisi ile üretilen asker çorapları ayak kokusu, ayak mantarı, ayaklarda oluşan pişiklerin önlenmesinde ve giderilmesinde yardımcı olmaktadır. Gümüş asker çoraplarını sitemizden kolayca bulabilir, inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.   

Askerlerin Ayak Kokusu?

Askerlerde ayak kokusu, koğuş içerisinde en çok rahatsız olunan şikayetlerden birisidir. Askerler gün boyu bot içerisinde oldukları için ister istemez ayaklar terler ve ter sonucu ayak kokusu oluşur. Ayak kokusu için pamuk çoraplar giyilmesi, çorapların mümkünse her gün duru su ile yıkanıp iyice kurutulması, çorapların sık sık değiştirilmesi önerilebilir. Asker ayak kokusu için gümüş çorapları tercih edebilirsiniz. 

Askeri Bot Kokusu Nasıl Giderilir ?

Askerde ayak kokusu için geliştirilmiş ayak spreyleride bulunmaktadır. Askeri bot kokusunun giderilmesinde, ayaklarda ve ayakkabılarda kullanılacak spreyler botun içerisine bir kaç defa uygulanır ve kuruması beklenir. Burada tavsiye edilecek en iyi uygulama akşamları ve nöbetlerden önce ayakkabılara spreylerin uygulanmasıdır. Böylece sprey iyice kuruması sağlanır.

Asker botları nemli olduğu sürece ayak kokusu oluşumu daha da artacaktır. Ayak kokusu konusunda 2003 ten beri çalışmalar yaptığımız için ayak ve ayakkabı kokuları için gümüş teknolojisini kullanarak spreyler geliştirdik. 

Askerde Ayak Mantarı

Askerlik hikayelerinde en çok söylenen bende mantar yoktu ama askerlikte kaptım. Askerden geldikten sonra ayağımda mantar oldu. Bizede gelen bir çok ayak mantarı şikayetlerinde askerlik vurgusu öne çıkmaktadır. Askerde aynı koğuşta yatan asker arkadaşların özellikle terlik gibi özel kullanılması gereken eşyalarını dikkatsizce kullanmaları sounucu ayak mantarı ve kasık mantarı gibi mantar türleri kolayca bulaşmaktadır.

Askerde ayak mantarı sorununu için önlem almak en iyi yöntemdir. Kişisel eşyaların kullanımında dikkatli olmak en kolay çözümdür. Ayakkabıları yani botları çıkardıktan sonra havalanmasını sağlamak önemlidir. Çünkü mantarlar temiz havayı ve kuru yerleri sevmezler. Çoraplar ayak mantarı oluşumunda en çok dikkat edilmesi gereken bir eşyadır.

Askerler gün içerisinde ayaklarını bot içerisinden çıkaramazlar. Dolayısıyla ayaklar hep bot içerisinde kalacaktır. Burada kullanılacak pamuk, bambu gibi çoraplar ayaktaki terin emilmesini sağlar ki buda bot içerisindeki nemli ortamı azaltır. Böylece mantar oluşumunu sağlayacak ortam oluşmaz.

Askerler koğuşlara geldiklerinde çorapları su ile yıkamaları ve çoraplarını iyice kuruyacakları bir yere asmaları tavsiye edilir. Burada sadece su ile yıknaması tavsiye edilmektedir. Eğer sabun, deterjan kullanacaklarsa çorapları iyice durulanmasından emin olmaları gerekir. Peki neden sabunla yıkama önerilmiyorda sadece su ile yıkanması öneriliyor? Çünkü sabunların pH ı yüksektir.

Yüksek pH larda mantarlar daha hızlı çoğalır. Deterjan atıklarında da çeşitli organik kökenli kimyasallar bulunmaktadır. Bu kimyasalların çorap üzerinde kalmasıyla mantarların seveceği besin maddelerini sunmuş olacaksınız. Ayrıca asker ayak sağlığını ortamdaki pH ı değiştirmesiyle olumsuz yönde etkilemektedir.

Askerlerdeki ayak mantarını önlemek ve gidermek için bir çok yöntem bulunmaktadır. Ayaklara kına yakmak, bot içerisine karbonat dökmek, spreyler kullanmak, kremler kullanmak. Bir asker ayak mantarından şüphelendiğinde yapacağı ilk şey revire giderek doktora başvurmalıdır. Böylece ayak mantarının doğru teşhisi konulmuş olunur. Ayrıca koğuşta eğer gerçekten mantar oluşumu varsa izole yaşamaya çalışması gerekir. Burada pandemi türünden değil.

Kişisel eşyalarını diğer askerlere kullandırmamalı ve kendiside diğer askerlerin terlik, havlu, çorap, bot vb. kişisel eşyalarını kullanmamalı. Botlarını çoraplarını terliklerini her gün kaliteli bir kolonya ile uygulayabilir asker. Çünkü kolonyadaki etil alkol belli oranda mikrop öldürücüdür. Manatarlara da etkili olabilir. Zaten doktorlar gerekli ilaçları verecektir. Önemli olan bu ilaçların her zaman kullanılmasıdır. Çünkü mantar oldukça sinsi bir canlıdır. Bitti dersiniz. Ansısın tekrar gelebilir. Askeri botlar için çeşitli tozlar ve spreyler bulunmaktadır. Bizimde geliştirdiğimiz içerisinde gümüş olan ayak spreyi bu durumlarda kullanılabilir. 

Bu yazımızda ülkemizin en kıymetlilerinden olan askerlerin ayak bakımı hakkında olmuştur. Askerlerdeki ayak kokusundan ayak mantarına ayaklarda görülen kaşıntı, pişik gibi bir çok soruna ve çözümüne değindik. Yıllarca yaptığımız ARGE çalışmaları sonucu ayak sağlığı hakkında bir çok tecrübemiz oluştu. Bunları sizinle paylaşmak oldukça güzel. Askerler için geliştirmiş olduğumuz ayak bakımı için gümüş içeren  asker çorap, ayak spreyi ve ayak bakım krem ürünlerimizi inceleyebilirsiniz. 

Etiketler: Askerde Ayak Bakımı
Şubat 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR