Daha Fazla Kazanmak İçin Bayilik Veren Firmalar

bayilik veren firmalar

Bayilik veren firmalar, bayilik sistemi ile daha hızlı büyümeyi amaçlarlar. Bayilik veren firmalar için en önemli hedef daha hızlı ve daha istikrarlı olarak büyümektir. 

Bayilik veya Franchise Ne Demek ?

Bayilik, bir ürünün ya da hizmetin üretilmesinden sonra dağıtımını belirli kişilere vererek kurulan bir iş ortaklığı diyebiliriz. Böylece bir markanın gelişmesinde bir çok el taşın altına girmektedir. Franchise, bir markanın dağıtımında yer alan markanın özel ortaklarıdır.    

Bayilik Verenler

Bayilik nedir? Bir ürünü ya da hizmeti herhangi bir üretime girmeden kendi ürünü ya da hizmeti gibi pazarlayan temsilci girişimcidir bayi. Bayilik verenler ve bayilik alanlar, bayilik sistemi ile e ticarette milyon TL cirolara nasıl ulaşılabilir. Bir ürününüz ya da bir hizmetiniz var ise bunları kısa sürede milyonlara ulaştırmak bayilik sistemi ile mümkün. Bunun nedenlerini açıklamak gerekirse;

1-Bayi olan girişimci, franchising veren firmaların yani sizin ürününüzü  ya da hizmetinizi artık kendi ürünü/hizmeti olarak görecektir. Böylece sizden onlarca olacak ve bir sinerji oluşacaktır. Böylece milyonlara en kısa yoldan ve sürede ulaşmak mümkün olacaktır.

2-Dijital pazarlama ile daha niş bir alana pazarlama yapabilirsiniz. Böylece pazarlama maliyetiniz azalacaktır. Gerek google reklamları ve gerekse facebook&instagram  reklamcılığında daha lazer hedeflemeleri kolaylıkla seçebilirsiniz.

Ayrıca bayilik arayanların olduğu, kendi işini kurmak girişimcilerin olduğu platformlara reklam vererek potansiyel müşterilerinizi bulabilirsiniz.

3-İkinci ürün ya da hizmet geliştirmek daha kolay ve az maliyetli olacaktır. Örneğin biz ilk önce gümüş çorap ile başladık daha sonra gümüş iç giyim, ayak bakım kremi, spreyi geliştirmek ve pazarlamak oldukça kolay ve az maliyetli oldu.

Zaten bayilerinizden gelecek geri dönüşler sizi yeni ürünlerin neden ve nasıl olacağını kolayca belirleyecektir. Böylece yeni üretilen bir ürün için artık pazarlama maliyetiniz oldukça azalacaktır. Böylece cirolarınız kısa sürede artacak hem markanız hem de yatırımınız büyüyecektir. Kısacası her bayiniz sizin gibi sizin girişiminize çalışacaktır.

Franchise Veren Firmalar

Franchise veren firmalar, franchise sisteminin kolaylıklarını kolayca benimserler. Franchise veren firmalar, franchise verdikleri kader ortakları ile birlikte markalarının daha kolay ve hızlı bir şekilde yayarlar.

Böylece franchise alan firmalar ya da girişimciler büyük bir sermaye yatırımı yapmadan bir girişime ortak olurlar. Franchising veren firmalar, sadece üretime odaklanır dağıtıma ise kardeş ortakları franchise sahibi girişimciler odaklanır. Böylece süreç oldukça hızlı bir şekilde ilerler.

Toptan Bayilik Veren Firmalar

Toptan ürünlerini bayilik sistemi ile dağıtan firmalar özellikle tekstil alanında bulunmaktadır. Üreticilerin tercih ettiği bu sistemde Gaziantep, Kahramanmaraş, İzmir, İstanbuldaki Tekstil üreticileri tekstil bayilik vermektedir. 

Bayilik Arayan Firmalar

Doliche tekstilin geliştirdiği Bayilik sisteminde bayilik arayanla bayilik vereni bir ortak anlayış çerçevesinde ticari olarak birleştirmektedir. Bayilik arayan girişimci bayi olduğu ürünlerden toptan satışlarda yüzde 40-50 oranında kazanç sağlar.

Tekstil alanında kurumsal bayilik veren firmalar arasında girişimcilere çok kar dağıtmayı hedefleyen Doliche Tekstil, Turkiyede niş ürünler üretmeyi hedeflemektedir. Dünyada seçkin markalı çorap firmaları yepyeni inovatif ürünler üretmektedir. Doliche çorap ve iç giyim olarak bizde ülkemizde böyle bir çalışma yaparak inovatif çorap ve iç giyim firmaları içerisinde olmanın gururunu yaşamaktayız.

Bayilik verenler olarak adlandırılan tekstil firmaları arasında bulunan Doliche Tekstil her geçen gün teknik tekstil alanında yeni ürünler üretmektedir. Teknik tekstil ürünlerinin katma değerinin farkında olan Doliche Tekstil Türkiye'de bayilik veren firmalar arasından ayrılmaktadır.

Tekstil bayilik konusu oldukça geniş ürün yelpazesine sahiptir. Sunduğumuz tekstil bayilik alanı yepyeni inovatif ürünleri kapsamaktadır. Multi fonksiyonel ürün olarak nitelendirdiğimiz gümüş çoraplar teknik tekstil alanında yer almaktadır. Teknik tekstil bayiliği eşsiz ürünlerin pazarlanması sebebiyle yüksek pazar ve kazanca sahiptir. 

Bayilik sistemi yayıldıkça, Bayilik almak da zorlaştı. Bayilik arayanlar da marka ürün bulmak için ciddi arayışlar içerisinde. Artık bayilik arayan ve bayilik veren yüzlerce marka var. Böylece bayilik ilanları, özellikle google, yandex, sosyal medya alanlarında kendini göstermektedir. 

Bayilik bir ürünün pazarlanmasında üretici ile tüketici arasındaki girişimcidir. Bu tanım bayiliğinin belkide en kısa ve sade tanımıdır. Bayilik sistemi bir ürünün tüketiciye ulaştırılmasında en etkili pazarlama yöntemlerinden birisidir. Bayilikle ,üretici bayilik arıyorum diyen girişimci ile aslında bir ortakdır. Böylece üretici ürününü marka yapma noktasından çok ciddi yol alır.

Yurtdışından Türkiye'ye bayilik vermek isteyen firmalar olacağı gibi Türkiye'den yurtdışına da bayi verilmektedir. 

Bayiliği alan girişimci ise bir markanın ortağı olduğu için ayrıca kazançlı çıkar. Bayilik üreticinin yapacağı pazarlama yatırımını azaltırken, bayiliği alan girişimci pazarlama faaliyetini bayilik ünvanı ile aktif olarak sürdürür.

Bayilik üreticinin tüm gücünü üretme amacına adarken. Bayiliği alan girişimci tüm heyecanını ürünün pazarlanmasına harcar. Böylece bayilik hem üretimde kaliteyi artırır hemde kazancı artırır.

Bayilik bayiliği veren üretici ile bayiliği alan girişimciyi bir çatı altına kazanmak felsefesinde birleştirirken iş istihdamını artırır. Bayilik bayiliği veren üreticinin üretim dışında arge, daha kaliteli üretim, inovasyon, markalaşma  gibi hayati konulara daha fazla eğilmesini düşünmesini sağlar. 

Bayilik bayiliği alan girişimcinin ufkunu ürünün pazarlanması satılması daha fazla tüketiciye ulaşılması için kafa yorar gücünü harcar. Böylece bayilik sistemi kazanç noktasında iki kere ikinin dört değilde daha çok para daha güçlü marka daha iyi üretilmiş ürün ettiği bir  işbirliğini ortaya çıkartır.

E Ticarette  Milyon TL Yapılacak İş Modeli

E ticarette milyon TL kazançlara ulaşmanın mümkün olduğunu herkes biliyordur. Daha doğrusu görüyor ve tasdik ediyordur. Trendyolun kurucusunun hikayesi eğitimini yarım bırakıp Türkiye’ye gelip fırsat sitesi trendyolu kurup daha sonra bir pazaryerine evrilmesi. Ve şimdi milyar dolarları ifade eden bir e ticaret şirketi.

2011 de beni bir anket firması telefonla arayarak anket yapmak istediklerini söylediklerinde çok şaşırmıştım. Öyle ki anket yapacak kişi uçakla Gaziantep e gelmiş ve sadece iki e ticaret firması ile görüşmeye değer bulmuşlardı.

Bu beni baya gururlandırmıştı. Gelen arkadaş bir dizi soru sordu. Bunlardan birisi Türkiye’de e ticaret büyüyecek mi sizce. Bende tabii ki oda büyük ölçüde demiştim. Sonra anketi yaptıran firma hakkında biraz bilgi verdi. Bir Güney Kore firmasının Türkiye de e ticaret sektöründe yatırım yapacağından bahsetti. Şimdi aklınıza bir firma gelmiştir. N11. Evet N11 in ortaklarından olan SK Planet firması Türkiye’de yatırım yapmazdan önce bir anket yaptırmıştı.

Gelelim bizim konumuza bugünkü yazımızda milyon TL yi ilk sene de kazanacak bir iş modelinden bahsetmeye çalışacağız. Bayilik sistemi. 2004 te işimi kurduğumda bir türlü gelişim sağlayamadık. İstediğimiz noktaya gelememiştik. O zamanlar profesyonel olmayan bir kurumsal web sitemiz bulunmakta idi. Google adwords reklamlarını öğrendiğimde çok heyecanlandım. Google ads reklamları vermeye başladık. Bu arada banner reklamı verme konusunda  araştırma yaparken bayilik sistemi ile karşılaştık.

Türkiye'de bayilik vermek isteyen firmalar açısından oldukça avantajlar bulunurken bayiliği arayan girişimci içinde avantajları bulunmaktadır. Ücretsiz bayilik veren firmaların olduğu piyasada herhangi bir yatırım yapmadan sermayesiz bir iş imkanı olabilmektedir. Burada en karlı ürünü hizmeti bulmak ya da üreticiyi yönlendirmek oldukça önemli olacaktır.

Bayilik daha önce belirtildiği gibi iki yapının bir ortaklık çerçevesinde birleştiği sistemdir. Bayilik verenler ,ürünlerinin marka olmasını isterken daha etkili satış yapmak isterler. Bayilik verenler bu konuda çok seçici olması gerekir. Bayilik veren firma için üzerinde düşünülmesi gereken bir çok konu vardır.

Marka ve markanın emaneti,markanın güvenirliliği, markanın devamlılığı en önemli bayilik veren hassasiyeti olmalıdır. Bayilik veren bayilik anlaşmasında üretici riskini alandır. Yani bayilik veren içerisinde işçilik, hammadde maliyeti, enerji, taşıma, kiralamın olduğu komple risk kompleksini üstlenen yapıdır.

Bayilik bir ürünün marka olması için üretenle bayi arasında yapılmış olan  kazanç ortaklığıdır. Bayilik ile üretici pazarlama yükünü bayiye, bayi ise üretim ile uğraşma yükünü ürün sahibine bayilik sistemi sayesinde devreder. Yani bayilik sistemi adeta bir ortaklık anlaşmasıdır.

Bayilik sistemi ile üretici  pazarlama yükünü üzerinden  atarak daha profesyonel üretici olacak, bayi ise üretimin angaryası ile uğraşmayarak daha profesyonel satıcı olacaktır.

Bayilik arıyorum diyen bayi, bu sistemde bayilik arıyorum diyen tarafdır. Yani pazarlayabileceği bir ürünün olması ve bu üründen para kazanması bayilik arıyorum diyen bayi için üzerinde çok düşünülmesi gereken bir kavramdır. Zamanının boşa gitmemesi ve sahiplendiği markanın emeklerini boşa çıkarmaması için bayi çok uzunca bayilik arıyorum kelimesi üzerinde düşünmesi çok da önemsiz olmayacaktır.

Bayilik şu sonucu ortaya çıkartır; Bir ürünün marka olabilmesi ...

Bu çok iyi bir gelişme,bir şekilde kendi markalarımızı üretmemiz lazım. İtalyanın pizzasına, Fransanın modasına, Almanyanın arabasına, Amerikanın hamburgerine para ödeyerek kalkınamayız. Gaziantep in baklavasını, Gaziantep in tekstilini, Adananın kebabını Şanlıurfanın köftesinin, İstanbul un modasının dünyaya yayılması lazım.

Bayilik alacaksanız işiniz zor, birbirinden çok farklı yüzlerce marka sistem ve iş fikri ile karşılaşıyoruz. Seçme hakkı ve sorumluluğu size kalıyor. İlk defa alacaksanız işiniz zor, kolay gelsin. 

Bayilik verenlerin hangilerinin uzun vadede olduğuna bakıldığında, dört faktör önemlidir. İşinden para kazanmabilmek önemlidir. Sevilen, tutulan bir ürün veya hizmet geliştirdiyseniz, yarışa metrelerce önde başlıyorsunuz. İşinize saygı duyuyorsanız ve herkesin de aynı saygıyı göstermesini sağlıyorsunuz.

Birçok iş aslında sıradan, ama rakipsizlikten veya yerinin güzelliğinden ötürü para kazanıyor. Onlar yarışa start çizgisinden başlıyorlar. Bu işte para var deyip, iki usta tutup, kötünün iyisini çıkaranlar da var. Mimarlarının marifetiyle çarpıcı bir dekor yapıyor, reklama yükleniyorlar ama ürün açısından yarışa geriden başlıyorlar.

Marka yönetebilmek önemli. Tüketici beklentilerini yakından izlemek, markaya verdiği değeri ve önemi imaja, ürüne ve fiyata yansıtmak olması gereken yerlere hızla yayılmak gerekir. Kimi reklama para ayıramıyor, ne bütçe önerilse çokdiyor. Kimi tüketicinin nabzını tutamıyor, talebe göre tavır alamıyor, hep aynı ezberini okuyor.Kimi markasının gerisinde kalıyor, müşterisinin markayı nasıl gördüğünü bilmediğinden altını dolduramıyor.

Sonuç olarak bayilik verenin iş, sistem,destek, marka dörtlüsündeki başarısı, bayilik alanlar açısından tercih nedenini oluşturuyor. Bayilik sisteminin kötü yapılması bazen para kazandırabiliyor ama çoğunlukla markayı yok ediyor.

Bayilik veren firmalar kendi satışını büyütmek ve daha çok insana ulaşmak için bu sistemi kurarlar. Bayilik arayanlar veya verenler bayilik sistemi arasındaki işbirliği ile hem büyük bir pazara ulaşabilir hem de güçlü bir sinerji olulturabilirler. 

Her firmanın elbette ilk önceliği kârını artırmak ve büyümek. Bu sistemi benimseyen ve bayi olmayı tercih eden firmaları da doğal olarak bu amaca uygun hareket ediyor. Bayilik alan işletmelerin yapacağı giriş ödentisi gibi ödemeler yeni yatırım yapmaksızın bayi’nin kârını arttırır, en az maliyetle büyüme ve gelişme imkanı sağlar. Sistemin bayiye getirdiği diğer avantajlar şöyle sıralanabilir:

Bayilik, Büyüme ve iş hacminin artması, verimlilik artışını getirir.

Mal ve hizmetlerin daha fazla satılması bayinin(bayilik alan girişimci) finansal kuruluşlardan kredi bulma imkanını kolaylaştırır.

Bayilik ile daha hızlı ve selektif bir dağıtım söz konusu olur. Dağıtım sisteminin denetimi ise daha kolaydır.

Bayilik, pazar ile ilgili hızlı ve sürekli bilgi akışı sağlanır. 

Doliche Tekstilin bayilik sistemi, bayilik arayanlar bayi olmak isteyenler kendi işini kurmak isteyen girişimciler  için geliştirilmiştir.

Bu bayilik sisteminde bayiliği alan girişimci bulunduğu şehirde tek yetkili satıcıdır.Yani bayiliği alan girişimci bayilik ürünlerini toptan parekende satabilir. Alt bayilikler oluşturabilir.

Ayrıca bayiliği alan girişimci doliche tekstilin e-reklam çalışmalarından yararlanır. Bayi olan  kuruluşların iletişim bilgileri sitemizde yayınlanarak çok ciddi oranda reklam desteği sağlanmış olunur.

Böyle bir para kazanma imkanının kaçırmamak için bizimle irtibata geçebilirsiniz. 

 

Etiketler: bayilik veren firmalar
Mayıs 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR