Cilt Mantarı, Tedavi Yöntemleri ve Bitkisel Kürler

cilt mantarı

Cilt mantarı bizi en çok rahatsız eden bir mantar türüdür. Bu yazımızda vücut mantarı nedir, nasıl tedavi edilir. Deri mantarlarında kullanılan ilaçlardan kremlerden ve doğal bitkisel kürlerden bahsedeceğiz.

Mantara bitkisel çözüm konusu oldukça araştırılan bir çok kimsenin sorunudur. Yaptığımız bilimsel araştırmalar sonucu ülkemizde bir çok bitkinin etken maddelerinin deri, cilt, vücut mantarlarının doğal bitkisel tedavisinde kullanılacağını göstermektedir. 

Cilt mantarı nedir ?

Cilt mantarı, vücudun çeşitli yerlerinde kaşıntı, leke, koku şeklinde kendini gösteren genellikle bulaşıcı olan mantar(fungus, fungal) dediğimiz mikroorganizmalar tarafından meydana getirilen bir deri hastalığıdır. Cilt mantarının bir çok çeşidi bulunmaktadır. Bulunduğu yere göre değişebilen cilt mantarı yüz mantarı, deri mantarı, vücutta mantar, saçta görülen mantar tipleri bulunmaktadır.

Cilt mantarı neden olur ?

Bir çok mantar türü neden olur sorusu sürekli araştırılmaktadır. Aslında cevabı vücüdumuzda bulunmaktadır. Ancak bazı değişimler cilt mantarının neden olabilirliğini artırabilir; 

-Herhangi bir hastalık,

-Egzama gibi deri sorunları,

-Aşırı kilo ve terleme. Aşırı kilo durumlarında vücudun bazı bölgeleri hava görmez ve aşırı terler hatta bu bölgelerde sürtünmeler oluşur. Böylece dokular zayıflar ve mantar oluşumuna ortam hazırlanır.

-AIDS gibi hastalıklar, bağışıklık sistemi bozulacağı için mantar gibi sorunların çıkması muhtemeldir.

-Hamam, havuz, kaplıca gibi ortak kullanıma uygun eşyaların kullanılması. Terlik, çorap, havlu, vb.

-Mantar sorunu olan bir kişi ya da hayvan ile temas.

-Giysi seçimi. Dar ve doğal olmayan ipliklerden üretilmiş pantolon gömlek gibi ürünleri kullanmak. Hava almayan ayakkabı seçimi.

-Sürekli ilaç kullanımında yan etkilerden dolayı bağışıklık sistemi zayıflayabilir. Kanser tedavisi, HIV diyabet sorunları gibi. Böylece savunmasız deride mantar görülme riski artabilir.

Cilt Mantarı Belirtileri

Döküntüler görülebilir. Pul pul şeklinde deri döküntüsü görülebilir.

Ciltte mantar kahverengi şekilinde lekeler oluşabilir. 

Tahriş, bazı mantar türlerinde kaşıntı ile birlikte eşyaların sürtünmesiyle tahriş oluşabilir. Tahriş mantarın nedeni olabilir.

Kırmızılık, mantar lezyonları kırmızı, kahverengi ya da koyu renkte şekiller oluşturabilir.

Kaşıntı, vücutta oluşan mantarların çoğu kokulara neden olabilir. Oldukça rahatsız edici ve bazen yakınınızdaki kişiler bile duyabilir. Özellikle yaz aylarında daha şiddetli görülür.

Cilt mantarları şişliklere ve kabarcıklara neden olabilir. Kabarcıklı mantar oluşumu yüzde, deride veya vücudun çeşitli yerlerinde görülebilir.

                                Hemen Tıkla

                     HEMEN TIKLA. FIRSATI KAÇIRMA

Yüz Mantarı 

Yüz mantarı nadir görülen bir vücut mantarıdır. Yüz mantar belirtileri genellikle yüzde lekeler, izler, kaşıntılar şeklinde olabilir. Yüzde mantar olur mu sorusu sorulmaktadır. Yüzde mantar nedeni genellikle ortak kullanılan havlu gibi eşyalardır. Yüz mantarı için kremler ve bitkisel tedavi yöntemleri bulunmaktadır. 

Vücutta (Ciltte) Mantar Neden Olur?

Vücutta kahverengi lekeler mantar oluşumunu gösterebilir. Daha önce belirttiğim gibi vücutta oluşan mantar türleri cilt yani deri yüzeyinde olağanüstü değişimlerle meydana gelir. Çoğu fungal, fungus yani mantar türü zaten bizde bulunmaktadır. Aşağıda saydığımız nedenlerle yüz, saç, cilt, deri ya da vücut mantarları oluşabilmektedir.

-Gerek yaz mevsiminden gerekse iş ortamından dolayı aşırı derecede nemli, sıcak ortamlarda bulunmak. Bunun neticesinde terlemek.

-Dar ve sentetik giysiler giyinmek. Özellikle iç giyimleri sentetik malzemelerden seçmek.

-Ortak kullanımda olan havlu, terlik, peçete, ayakkabı gibi ürünleri kullanmak.

-Vücudumuzu kuru tutmamak. Mesela banyodan çıktınız tamamen kurulanmamak.

-Mantar olan hayvanlarla temasta bulunmak. Misal köpeğinizde, kedinizde veya koyun keçi gibi hayvanlarda mantar varsa size bulaşabilir. Hayvan beslerken hijyene dikkat etmek gerekir.

-Aşırı kiloda olmak. Obezite olanlarda cilt, özel bölge mantarı görülme olasılığı artar.

-Hamile olmak. Hamilelerde bir çok değişiklik vücudun bağışıklığını bozar.

-Özellikle kronik hastalıklarda sürekli kullanılan ilaçlar.

Cilt, Vücut, Deri Mantarı Nasıl Tedavi Edilir ?

Cilt mantarı tedavisi bir çok yöntemle yapılmaktadır. Doğal tedavi yöntemleri olduğu gibi kremler, haplar hastalığın şiddetine göre kullanılmaktadır. Burada önemli olan doğru teşhisin konulması.

Her hastalıkta olduğu gibi vücutta mantar hastalığında hemen bir hekime başvurmak gerekir. Mantar cilt, deri, saç ya da vücut hastalığında oral (ağız yoluyla) haplar, deriye yüzmek için lokal krem, losyon, pomatlar ve ya sprey gibi ilaçlar kullanılmaktadır.

Cilt mantarına ne iyi gelir sorusuna cevap arayanlara yeri gelmişken bizim geliştirdiğimiz patentli gümüş iç giyim ürünlerden bahsetmek istiyorum. 2001 yılından beri yeni bir ürün geliştirmek amacıyla o zaman Google fazla yaygın değil altavista ve yahoo arama motorlarından araştırmalar yapıyordum.

Amacım mantarları ve kötü kokuları önleyen çorap geliştirmek. Ama ben nereden bilecektim patentini geliştirdiğim ürünün cilt mantarı gibi bir çok mantar türüne iyi geldiğini. Geliştirdiğimiz gümüş içeren iç giyimleri kullanarak fayda gören binlerce insan bulunmaktadır.

Antifungal ilaçlar hastalığın şiddetine göre krem, sprey, losyon saç mantarlarındaki tedavilerde şampuan şeklinde olabilirken ağır şekilde devam eden durumlarda hem hap hem de krem, sprey, krem şeklinde devam etmektedir. Burada önemli olan ilaçların hastalık gidinceye kadar sürekli kullanılmasıdır.

Cilt Mantarı Kremi ?

Cilt mantarı kremleri içerdikleri etken maddeye, doğal bitkisel özütlere (ekstraktlara) ve deri mantarının türüne göre değişmektedir. Bir çok krem çeşidi bulunmaktadır. İhtiva ettikleri antifungal yani mantar öldüren maddelere göre cilt mantar kremi isimleri aşağıda sıralanmışıtr. Bu kremler diğer deri, vücut, kasık, ayak mantar türlerinde de kullanılabilir. 

İçerdikleri ekten maddeye İzokonazol nitrat + diflukortolon valerat olan kremlerin isimleri şu şekildedir. Albacort, Fuggy, Fugisid, Fungoid, İzocort, İzovef, Mantazol, Oly Plus, Tevoral, Tinagen, Tiozone, Tracovol, Travocort, Troderm

Etken maddesi Sertakonozol nitrat oaln kremin adı Zalain

Etken maddesi Ketokonazol olan diğer krem isimleri; Fungoral, Ketoderm, Ketoral, Konazol, Nizoral

Klotrimazol; Canesten, Gyno-Canesten, İmazol

Oksikonazol; Oceral, Oxezole, Zolexol 

Cilt (vücut) mantar türleri nelerdir ?

Şimdide özel olarak görülen spresifik mantar türlerini görelim. 

Tinea Versicolor

Tinea versicolor, oldukça fazla görülen bir mantar cilt enfeksiyonudur. Mantar, cildin doğal rengini bozar ve ufak ufak lekelere sebep olur. Bu lekeler vücutta kahverengi lekeler şeklinde açık ya da koyu olabilir. Vücudun çeşitli yerlerinde omuzda ve gövde de daha fazla görülebilir. Tinea versicolor daha çok ergenlerde ve gençlerde görülür.

Tinea versicolor diğer mantar türlerinde görüldüğü gibi nedenlerle görülebilir. Görüntüden dolayı psikolojik sorunlara neden olabilir. Özellikle ergenlerde.  Tinea versicolor tedavisi krem, sprey şampuan ve haplarla aynı şekilde çözümlene bilir.

Saçkıran

Tinea corporis bir mantar türü tarafından saç üzerinde çeşitli şekillerde meydana gelen bir sorundur. En  çok sebebi strestir. Bazen kendiliğinden geçer. Hayvanlardan veya hasta olan kişilerden bulaşabilir. Dikkatli olmak gerekir.

Saçkıran tedavisi

Mantarlardaki tedavi yöntemleri uygulanır. Şampuan kullanılması daha çok tercih edilir.

Kullanılan bazı ilaçlar.

Klotrimazol (Lotrimin, Mycelex)

Mikonazol (Micatin, Monistat-Derm)

Terbinafin (Lamisil)

Daha ciddi vakalarda, cildinize sürmek veya ağızdan almak için reçeteli ilaçlara ihtiyacınız olabilir.

Maya Enfeksiyonları

Maya enfeksiyonları diğer mantar türlerinden biraz daha farklıdır. Adı kutanöz kandidiyaz denir. Candida dediğimiz bir fungal ailesine aitdir. Genellikle saklı yerler dediğimiz koltuk altı, terin çok oluştuğu bölgede oluşur.

Deri, cilt, vücut mantarı doğal tedavi yöntemleri

Vücut mantarına kesin çözüm için bir çok metod bulunmaktadır. Vücutta mantar bitkisel tedavi yöntemleri bu konuda yüzyıllardan beri kullanılmıştır. Deri mantarı dediğimiz tür tüm fungal türleri gibi inatçıdır, güçlüdür.

Uzun boylu tedavi yöntemi ister. Burada gerek ARGE çalışmalarımızda gerekse doktora çalışmamda bulduğum bitkisel doğal natürel yöntemi size sunuyorum.  

Deri, cilt, vücut mantarları için doğal bitkisel kür  :

Mantar bitkisel tedavi yöntemleri oldukça çeşitlidir. Mantar bitkisel tedavi için evde kullanabileceğiniz doğal ürünleri kolayca bulabilirsiniz. 

Evde mantar tedavisi mümkün mü? Evet mümkün size evde nasıl pratik mantar tedavisi yapabileceğinizi anlatacağım şimdi de. Bir bardak (su bardağı) zeytinyağı içerisine on diş sarımsak ezilerek ilave edilir.

Eğer bulursanız (evde saksıda yetiştirebilirsiniz biberiye) taze bir tutam taze biberiye ya da kuru iyice bıçakla doğrayarak zeytinyağına ilave edin. Yine bir tutam zahter (yine evde saksıda yetiştirebilirsiniz) taze ya da kuru ilave edin. Bir çay kaşığı çay ağacı yağı ilave edip. 15 gün sıcak bir yerde bekletin. 15 gün sonra süzerek doğal antifungal zeytinyağını her gün mantarlı bölgeye uygulayın.

UYARI: Her türlü rahatsızlıklarda olduğu gibi tüm tedavilerde asıl merci HEKİMLERDİR. Burada ve sitemizde ifade edilen sadece bilimsel araştırmaların derlenme sidir. Tedavi edici bilgiler değildir. 

Etiketler: Cilt Mantarı,vücutta mantar,vücutta kahverengi lekeler mantar,deri mantarı,cilt mantari,deri mantari,vücuttaki mantar neden olur,yuz mantari,saç kıran, Tinea versicolor, Tinea corporis
Haziran 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR