Erkeklerde El ve Ayak Bakımı

Erkeklerde Ayak Bakımı

Erkeklerde Ayak Bakımı

Erkeklerde Ayak Bakımı gün boyu vücudu taşıyan ayaklar için oldukça önemlidir. Ayaklar gün boyu bizi taşıdığı için oldukça önemlidir. Ayakkabı seçiminden çorap seçimine kadar ayak bakımı için oldukça önemlidir. Erkekler genel olarak gün boyu ayaktalardır. Ayaklar ayakkabı içerisinde gün boyu ağırlığında etkisiyle yıpranırlar. Ayak bakımı için bir çok şeye dikkat etmek gerekmektedir. Peki ayak bakımı nasıl olmalı diye bir soru aklımıza hemen gelmektedir. Bu yazımızda özellikle erkekler için hem ayak bakımı hemde el bakımı hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. 

İlk başta dikkat edilmesi gereken noktalar;

Erkeklerde Ayakkabı Seçimi 

Erkeklerde ayakkabı seçimi nasır, koku ve mantar oluşumu için oldukça önemlidir. Ayakkabı ayakların evidir. Ayaklar evlerinde rahat ederler ve rahat etmelilerde. Ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gereken bir çok konu bulunmakta;

1-Ayakkabı nefes alabilen bir yapıda olmalı. Yani ayakkabı doğal deri, hava girişine ve çıkışına izin veren kumaş, doğal liflerden elde edilmiş dokulardan elde edilmelidir. Eğer ayakkabı içerisine hava giriş çıkışı olursa ayak nefes alır. Ayak kokusu ve mantar oluşumu azalır. Ayak derisinde ter oluşumu az olur ayak bayram eder. Buradaki önemli olan doğal malzemelerin kullanımı ve ayakkabının hava almasıdır. 

2-Deri ayakkabı giymek. Aslında bu birinci madde ile alakalı ayakların nefes alması. Bunu sağlayabilecek bir malzemede deri gibi doğal ürünlerdir. Koyun, keçi, manda, dana, deve gibi hayvanlardan elde ediln deri ile yapılan ayakkabılar idealdir. 

3-Ayakkabı tabanıda önemli. Burada taban yumuşak olacak ayak tabanı rahat edecek. Fil ayağı sistemi. Şimdilerdeki ortobetik bazı ayakkabılarda bu sistem kullanılmaktadır. Fillerin devasa ağırlığını taşıyan ayaklarda eğer yumuşak yükü dağıtmayan bir yapı olmasaydı fillerin ayakları patlardı. Ayakkabı tabanı seçerken buna dikkat etmek faydalı olabilir.

4-Nasır oluşumunu azaltma. Erkeklerde ayak tırnak bakımı konusunda koruyuculuk oldukça önemlidir. Ayakkabıların esnek olması, ayağa baskı uygulamaması nasır oluşumunu azaltabilir. 

Erkeklerde Çorap Seçimi 

Erkeklerde çorap seçimi ayak sağlığı için oldukça önemlidir. İnsan güne başlarken nasıl çorap giymeli diye her gün düşünebilir. Çorap seçimi yaparken elbise kombinlerinin uyumuna bakarken ayak sağlığına düşünmek gerekmelidir. Çorap seçimi yaparken doğal ipliklerden üretilen çorapların seçilmesi oldukça önemlidir. Ayak kokusu, mantarı, kaşıntısı ve ayakların terlemesi bakımından erkekler çorap seçiminde doğal ipliklerden ürünleri seçmeye dikkat etmelidir. Gümüş çorap patentini bulduğumuzda ürettiğimiz çorapları çevremize tanıtmaya başlamıştık. Bundan yıllar yıllar önce pastane işleten bir abimiz vardı Bekir abi. Bekir abinin ayağında bir proplem olduğunu biliyordum. Ayaklarında mantar sorunu vardı ama ne sorun. Ayak cildi tamamen yara olmuş, neredeyse bakılmıyordu. Kötü koku, acı verici kaşıntı mevcuttu. Ben dedimki abi gel sana benim patentli çoraplardan vereyim ama sadece benim ürünlerden kullan para önemli değil diye de belirttim. Eee ben dünkü çocuk inanmadı tabii. Neyse çorapları verdim ve kullandı 15 gün geçmemişti beni aradı. Gel Turan bir çay içelim diye. Gittim yanına ayaklarını direk bana gösterdi. Ben bile gördüklerime inanamadım. O çirkin ayaklar neredeyse normal insan ayağına gönüşmüştü. Sanki Sinderalla ayağına sihir yapmıştı. Burada çorap seçimi oldukça önemli olduğunu anlatmak istedim. Çoraplar pamuk, bambu, modal, tencel, yün gibi doğal ipliklerden elde edilmesi önerilmektedir. Eğer ayaklarınızda kötü koku ve mantar var ise bizim geliştirdiğimiz gümüş çorapları kullanabilirsiniz. Erkekler için ayak bakımında çorapların yeri oldukç önemlidir. 

Erkeklerde El Bakımı

Erkeklerde el bakımı ayaklardan biraz farklıdır. Ama mantık aynıdır. El bakımında en önemli nokta ellerin dış etkenlerden korunmasıdır. El bakımında kullanılacak ilk şey kremdir. Krem cildin çatlamasını önler, nemli tutarak kurumasını önler. 

Erkeklerde El ve Ayak Kremi Seçimi 

Erkeklerde el ve ayak bakımında krem kullanmak oldukça önemlidir. Ayak cildinin nemli tutulması ayak bakımı açısından oldukça önemlidir. Ayaklarda ve ellerde kullanılacak kremlerde kış ayları yağ bazlı kremleri yaz aylarında ise su bazlı kremleri tercih etmek daha faydalıdır. Peki nedir yağ bazlı krem ve su bazlı krem. Yağ bazlı krem ele sürüldüğünde kalıcı ve yağlı bir etki bırakır. Yağ bazlı kremler cilt tabakasını iyice sarar ve dış ortamın etkisini el ve ayak cildinden uzak tutar. Ayaklarda ve ellerde zor şartlarda çalışan erkekler için yağ bazlı kremler oldukça faydalıdır. Erkeklerde ellerde kullanılacak yağ bazlı kremler özellikle soğuk havalarda cildi iyice kapatarak soğuk havayla teması keser böylece elin nem miktarı korunmuş olur. Eller çatlamaz, kurumaz pamuk gibi olur. 

Erkeklerde ayak bakımında kullanılacak ayak kremlerinde yağ bazlı kremler ayak cildini iyice kapatarak dış ortamla ayak cildini soğouk ortamdan korur. Ayak cildinde çatlama, kuruma, topuklarda çatlama oluşumu oldukça azalır. Ayaklarda özellikle topuk tarafında oluşacak çatlakların oluşumunun azaltılmasında etkindir. Bizim geliştirmiş olduğumuz gümüş kremleri yağ bazlı özelliği göstermektedir. Özellikle ayak kokusu ayak mantarı topuklarda oluşan çatlakların oluşumunun azaltılmasında oldukça etkilidir.  

Etiketler: Erkeklerde Ayak Bakımı,erkek ayak tırnak bakımı,ayak tırnak bakımı erkek,ayak bakımı erkek
Mayıs 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR