Gümüş İplik:Teknolojik Dokunuşla İnovatif Tekstil Ürünleri

gümüş iplik

Gümüşün eşsiz bir element olduğunu yüksek lisans çalışmalarında farketmiştim. O kadar etkilendim ki doktora çalışmamda da gümüşü temel alarak bilimsel ve inovatif çalışmalarıma devam etmekteyim. Doliche Tekstil ArGe birimi olarak gümüşün eşsiz tekonolojisini geliştirmekteyiz. Gümüş iplik nedir, gümüş iplik gümüşün bazı yöntemlerle bir çok iplik türüne enteğre edilmesiyle üretilen iplik demektir. Gümüş iplik elde edilirken bir çok yöntem kullanılır; Emdirme, çektirme, kaplama, belli oranda karıştırma gibi yöntemlerle doğal ve sentetik elyaflara karıştırılarak gümüş iplik elde edilebilir. Gümüş ipliklerden bir çok ürün üretilebilir; çorap, maske, hastane önlükleri, cerrahi elbiseler, hasta çarşafları, labaratuar giysileri ve daha bir çok tekstil ürünü. 

Gümüş İplik Nedir?

Gümüş iplik, Gümüşün bazı yöntemlerle bir çok iplik türüne enteğre edilmesiyle üretilmektedir. Emdirme, çektirme, kaplama, belli oranda karıştırma gibi yöntemlerle doğal ve sentetik elyaflara karıştırırlar. Gümüş iplikle neler yapılabilir; ayak kokusunu gideren çorap, çamaşır, çeşitli gümüş iplikli giysiler, ter kokusunu giderici tişörtler, hastane önlükleri, hastane çarşafları, gümüş iplikli hastane nevresimleri, mikopbarınmayan kumaşlar ve daha yüzlerce antimikrobiyal ürünler üretilebilmektedir. Sadece gümüş antimikrobiyal ya da antibakteriyel etki göstermez. Daha bir çok etkisi bulunmaktadır. Yansıtırlık, iletkenlik, radrasyon önleyici, zararlı ışınların soğurması gibi bir çok farklı etkisi bulunmaktadır. 

Gümüş İplik Özellikleri

Gümüş iplik özellikleri bakımından çok yönlü iplik çeşididir. En başta antimikrobiyal özelliği göstermektedir. Gümüş iplik teknolojisinde pamuk, polyamit,polyester gibi bir çok iplik çeşidi kullanılmaktadır. Gümüş iplikle çorapla, iç çamaşırlar, giysiler başta olmak üzere bir çok ürün üretilmektedir. Bu alanda bir çok teknoloji kullanılmaktadır. Sol-gel, metalik gümüşle kaplama, nanogümüşle uygulama, boyama banyosunda gümüş iyonları uygulanması en çok kullanılan teknolojilerdendir. 

Gümüş İplikli Maske 

Gümüş iplikli maske nedir? Bu soruya artık herkes cevap verebilmekte. Covid 19 pandemisinden sonra artık o kadar hayatımıza girdiki antimikrobiyal ürünler. Gümüş iplikli maskede bu ürünlerden birisi. gümüş iplikli maske, ağız yoluyla girebilecek bakteri, virüs gibi mikroorganizmaların maske yüzeyine tutunarak yok edilmesini sağlayan maskelerdir. 

Teknik Tekstil üretiminde her zaman ilklere imza atan Doliche Tekstil Türkiye de ilk defa gümüş teknolojisiyle teknik ipliğini üretti.Bu teknoloji Türkiyeninin ilk  tekstil patenti olan TR2003 1384 patent teknolojisidir.

Doliche gümüş iplik, yeniliği ve kalitesi , sürekli performansı, saatlerce süren yeni yıkanmış hissi sağlayan avantajları ve cildi koruyucu özellikleri ile sizlere konfor sunuyor.
Doliche gümüş iplik, özelliklerine sahip, egzema veya diğer cildi tahriş edici koşulları önleyerek hijyen ve konfor sağlayan oldukça soft ve prüzsüz bir ipliktir. 
Vücudun doğal terlemesi sırasında çeşitli bakterilerin ve mantarların çabucak üremesi için oluşan ideal ortam yok edilerek pis kokulara neden olan bakterilerin ve mantar sorunlarının oluşumu engellenmektedir.

Kendi gümüş ürünlerinizi üretmek istermisiniz?

Geliştirdiğimiz teknoloji sayesinde kendi gümüş iplik, gümüş çorap, gümüş iç giyim üretmeniz oldukça kolay.

Bu konuda bilgi almak ve gümüş iplik ve üretimi ile ilgili sorularınız için 0 541 354 86 58 nolu numaradan ya da [email protected]  e-mail adresinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca iletişim sayfamızdaki kanallardan da ulaşabilirsiniz.

Etiketler: gümüş iplik nedir, saf gümüş iplik, gümüş iplikli giysiler, gümüş iplik özellikleri, gümüş iyonlu iplik, gümüş iplik fiyatları
Mayıs 27, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR