Sivilcelere Bitkisel Çözüm

Sivilcelere Bitkisel Çözüm

Sivilce nedir?

Sivilcelere Bitkisel Çözüm, Sivilcelere ya da diğer adıyla aknelere bitkisel çözüm yollarına geçmeden önce sivilcenin ne olduğunu bilmek daha mantıklı olacaktır. Sivilce yüz ya da vücudun herhangi bir yerinde yağ bezleri ve kıl köklerinde meydana gelir. Bu bölgede oluşan sebum denilen yağlı bir sıvının çeşitli zamanlarda (ergenlik, hastalık, yanlış kozmetik kullanımı vb nedenlerle) yapısının bozulması ile yağ bezlerini ya da kıl koklerini tıkaması ile sivilceler oluşur. Bu tıkanma ile ölü hücreler ve diğer toksinler dışarı atılamaz burada birikir. Beyaz yağlı birikimler ve siyah noktalar şeklinde sivilce ya da akne oluşumu devam eder. Sivilce, ergenlik döneminde daha çok görülür. Bazı özel durumlarda yetişkinlerde de görülme sıklığı artar. Nedir bu özel durumlar; stres, baharatlı ve yağlı beslenme, cildin yağlı olması, doğum, cerrahi operasyonlar sonrası komplikasyonlar. Sivilceler aslında bir tür bakteri enfeksiyonudur. Yani cilt yüzeylerinde oluşan minik iltihaplar dır. Böylece çözümün ne olacağı da çıkmış oluyor. Temizlik.

Sivilcelere Bitkisel Çözüm

Sivilcenin neden oluştuğunu anladığımıza göre şimdi de sivilceye bitkisel çözüm yollarını aramaya geldi. Sivilcelere doğal çözümler kosununda yıllardır araştırma yapan bir araştırmacı kimyager olarak bir çok doğal mucizeye tanık oldum. Doğada o kadar çok mucize var ki hastalıklar için sivilce bunların yanında çok basit kalıyor diyebilirim. 

Sivilceye bitkisel çözüm denildiğinde akla ilk gelmesi gereken yüzde yüz doğal bir kremdir. Aynısefa kremi sivilcelere bitkisel çözüm olarak uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Doğal bir bitkisel kremdir.Aynısefa bitkisinin eşsiz özelliğini taşır.Sivilce kremi olarak kullanıldığında cilde tazelik sağlar.

Sivilceye bitkisel çözüm ile özdeşleşen Aynısafa bitkisi en çok kullanılan sivilcelere doğal çözüm bitkilerindendir. Aynısefa sivilcelere bitkisel çözüm kremi cilt yüzeyindeki sivilce denilen yağ keselerinin oluşmasına neden olan kirliliği yok etmektedir. Bunu nasıl yapıyor. Bunu içerisindeki aynısefa bitkisinin ekstraktı ile gerçekleştirmektedir. Sivilceye bitkisel çözüm olarak sunulan aynısefa bitkisinin ekstraktı aynı zamanda şu etkilerede sahiptir; İltihap giderici, antibakteriyel, yara iyileştirici, mantar hastalığını iyileştirici, kaşıntı giderici, kaşıntılı ayak mantarı ve tüm cilt sorunlarını gidermeye yardımcı. Doğal yöntemlerle elde edilen aynısefa kremleri piyasada satılmaktadır. Tamamen doğal olarak üretilmiş olan bu kremler esans hariç hiç bir kimyasal madde içermez. Özellikle, iritasyona yatkın cilt tiplerine uygundur. Aynısefa bitkisi sivilce lekeleri için kesin çözüm olarakta kullanılabilir. Bu bitkiyi evinizde kolayca yetiştirebilirsiniz. Ya da aktarlarda alarak kendiniz evde bitkisel akne tedavisi yapabilirsiniz. Sizlere burada bir formül vereceğim.

Sivilce Lekeleri İçin Kesin Çözüm

Sivilce için bitkisel kürler

Aynısefa kürü: Sivilce lekeleri için kesin çözüm arayan kişiler için başvuru bitkisi aynısefadır. Aynısefa bitkisini bire on ölçüsünde zeytinyağı içerisine ekleyin (bir aynısefa bitkisi on zeytinyağı) 15 gün bekleyin. Bir tülbente yağı süzerek kalan bitkileri atın (atmadan önce yüzünüze ve ellerinize uygulayın faydalı yağı sonuna kadar kullanmış olursunuz) yağdan her gün bir defa yüzünüze uygulayın. İşte bitkisel akne tedavisi formülünüz. Yüzde yüz doğal. Bu yağdan kremlerinize ekleyebilirsiniz 100 ml kreme bir çay kaşığı böylece kendi aynısefa kreminizi de elde etmiş olursunuz. Sivilce kremi bu konuda oldukça etkili bir çözüm sunmaktadır. Özellikle sivilceler için geliştirilmiş bitkisel çözüm kremleri. Sivilcelere doğal çözüm formüllerimize devam edeceğiz. Doğanın ne kadar cömert olduğunu hepimiz biliriz. Yaradanın verdiği nimetlerin bir eczane yapısına dönüşmesine her zaman şahit olmaktayım. Sivilcelere doğal çözüm formüllerini ararkende bunu hep hissettim.

Sivilceye iyi gelen bitkiler

Sivilceye iyi gelen bitkiler olarak çok zengin bir coğrafyada bulunmaktayız. Endemik bitki yani sadece Türkiye de yetişen bitki sayısı hatırı sayılır fazladır. Üçbin farklı endemik bitki türü ülkemizde yetişmektedir. Konumuza tekrar gelirsek sivilceye iyi gelen bitkiler nelerdir. Çay ağacı bitkisi. Çay ağacı yağı sivilcelere için oldukça faydalı olarak kullanılabilir. Çay ağacı yağını ağır bir yağ olduğu için bire üç oranında zeytinyağı ile karıştırabilirsiniz. Bu yağı pamukla ya da bir kulak karıştırıcı pamukla sivilce olan bölgeye sürebilirsiniz. Çok kısa sürede gerekli faydayı göreceksiniz. 

Sivilceye iyi gelen bitkiler içerisinde hayatımızda en çok kullandığımız sirkeyi söyleyebiliriz. Sirke o kadar kolay ve ucuz bulunabilen bir doğal üründür. Tabii evde bizim hazırladığımız üzüm sirkesinden veya elma sirkesinden bahsediyorum. Sirkeyi her gün bir pamukla sivilce olan bölgeye uygulayınız. Zamanla sivilcelerin azaldığını göreceksiniz. Genel geri bildirimlerde düzelme oranının düşük olduğunu görmekteyiz. Ancak kolay bulunması ve pratik uygulanması sebebiyle tavsiye etmekteyiz.

Sivilceler sadece yüzde görülmez vücudun diğer bölgesinde ve saç derisinde görülebilir. Saç derisinde sivilce bitkisel çözüm konusunda ciddi arama artışı olduğunu görmekteyiz. Saç derisinde sivilce bitkisel çözüm konusunda sabunlar ve formül 1 de bahsettiğimiz karışımı kullanabiliriniz. Bizim geliştirdiğimiz ceviz kabuğu ekstraktı ve ceviz yağı ihtiva eden sabunu saç derisinde ve diğer bölgelerdeki sivilceler için kullanabilirsiniz.

Zeytin yaprağı kürü 

Sivilcelere doğal çözüm diğer bir formülde zeytin yaprağı ekstraktı. Ekstrakt denilince bu da ne ya demeyin. Her gün evinizde ekstrakt hazırlıyorsunuz. Mesela çay demleme. Evet çay demlemek bir ekstraktır. Zeytin yaprağının ekstraktını almak için demlemeniz gerekir. Bir tutam zeytin yaprağını alarak 3 dakika kısık ateşte kaynatın. Ilıdıktan sonra süzün. Elde ettiğiniz süzüntüyü yüzünüzdeki ya da vücüdunuzdaki herhangi bir sivilceye bir pamukla uygulayınız. Uygulamayı her gün yapabilirsiniz. Sonucu ilk gün bile görebilirsiniz.

Sivilceye iyi gelen bitkiler, bu kadarda değil tabii. Türkiyede 10000 tane bitki olduğuna göre daha neler var neler. Sivilceye iyi gelen bitkiler çeşitli şekilde kullanılabilir. Ya bitkinin yağından ya da ekstraktından yararlanabiliriz. Bazende bitkiyinin yağrağını meç yaparakta kullanabiliriz. Yani akne olan bölgeye yerleştirerek biraz bekleyerek faydasını görebiliriz. Bu şekilde kullanılacak Sivilceye iyi gelen bitkilerden birisi de karakafes otu namı diğer eşek kulağı. Genellikle ege bölgesinde yetişen bu bitkinin içerisinde salyangozlarda da bulunan allantoin etken maddesi bulunmakta. Allantoin cilt yenilenmesi için oldukça etkili. Cildinizin daha parlak, pürüzsüz, canlı ve en önemlisi gençleşmesini istiyorsanız. Bu bitki tam size göre. Şimdi Formül 3 sırası.  

Karakafes otu kürü 

Sivilceler için doğal çözüm formüllerimizden birini daha sizlerle paylaşıyorum. Evde kolayca hazırlayacağınız bir pratik ama oldukça faydalı ve etkili bir formül. Karakafes otundan bahsetmiştim. Bir tutam (bir çay kaşığı kadar) karakafes otunu (kuru ya da taze olarak bulursanız 3 yaprağı soğan doğrar gibi doğrayınız) kaynar suyun içine atın  üç dakika kısık ateşte kaynasın. Soğumaya bırakın suyunu süzün bir pamukla ya da bir spreyle yüzünüze uygulayın. Hem sivilceler için doğal çözüm sihirli formülünüz olacak hem de cildiniz daha parlak olacak. Kalan yaprakları atmayın onuda yüzünüze pansıman yapar gibi bir kaç dakika bekletiniz. Sonucu ve farkı siz değil çevreniz görecek. 

 
Etiketler: Sivilcelere Bitkisel Çözüm
Temmuz 03, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR