Ayakkabı Kokusu

ayakkabı kokusu

Ayakkabı Kokusu Nedir? 

Ayakkabı Kokusu,  ayak, çorap ve ayakkabıdan oluşan terlemenin etkisiyle bakterilerin çıkardığı ajanlardır. Ama oldukça kötü olan ajanlar. Bu kimyasal maddeler terde oluşan atıkların dönüşmesi sonucu oluşur. Kötü kokuya neden olanda bu maddelerdir. Ayakkabı içerisinde oluşan terleme sonucu kötü kokular daha fazla oluşabilir. Ayakkabı kokusu ayakkabıların üretiminde kullanılan malzemelerin türünede bağlı olabilir. 

Ayakkabı Kokusu Nasıl Oluşur ?

Ayakkabı kokusu, ayak kokusu ve ayak mantarı erkeklerin yüzde 60 ında bulunan bir problemdir. Ayakkabı kokusu, giyilen ayakkabı türüne göre  yüzde 80 lere çıkabilmektedir. Oldukça genel bir proplem olan bu sorunun giderilmesi oldukça önemlidir. 

Ayakkabı kokusu, ayakkabıların yapıldığı malzemeye, giyilen çorabın hammaddesine, ayağın temizliğine göre değişen kompleks bir oluşumdur. Ayakkabının yapıldığı malzemenin türünden tutunda kullanılan astara kadar bir çok etken kötü kokuları etkiler. 

Ayakkabı kokusunun oluşumunda en etkili faktör hiç şüphesiz ayakkabıyı oluşturan malzemelerin cinsidir.Çoğu sentetik kökenli olan bu malzemeler,ayakdaki terleme ile birlikte oluşan nemli ortamda mikroorganizmaların oluşumuna neden olur. Arge çalışmalarımız sonucu yapılan çalışmalarda mikroorganizmaların azaltılması veya yok edilmesi demek ayakkabı kokusunu engellemek demektir. Böylece ter sonucu oluşan etmenleri yok ettiğimizde ayakkabı kokusu kendiliğinden yok olmaktadır. 

Ayakkabı kokusunun kötü niteliğini veren kokuların kaynağı bu mikroorganizmaların(çoğunluğu bakteridir)ürettiği kimyasallardır.

Ayakkabı Kokusu Nasıl Giderilir ?

Ayakkabı kokusu nasıl giderilir diye çok düşünüyorsanız. Doğru yerdesiniz. Doliche Tekstil arge ekibi bu konuda sürekli çalışmalar yapmaktadır. Bu konuda mastır çalışması ve doktora çalışması yapılmaktadır. Ayakkabı kokusunun yok edilmesi ; bu mikroorganizmaların azaltılması ya da yok edilmesiyle mümkün olur. Ayakkabılardaki kokuları azaltmak için bazı önemler alınabilir. Pamuk, bambu gibi natural ipliklerden yapılmış çorapların giyilmesi. Gümüş teknolojisinden geliştirilmiş teknik çorapların giyilmesi. Ayakkabıların sürekli havalandırılması. Yani bir kaç tane ayakkabı kullanılıp nöbetleşe giyilmesiyle ayakkabılar dinlenmiş olur. Böylece iyice havalanmış ayakkabılarda bakteri üreme ihtimali azalır. Ayakkabı kokusu oluşumun azaltılmasında havalandırma oldukça önemlidir.

Doliche Tekstil Ar-Ge birimi yeni bir ürün daha geliştirerek insanların hizmetine sunmuştur.

Başta ayakkabı kokusunu yok etmek amacıyla geliştirilen  Doliche Ayakkabı spreyi Aynı zamanda  tekstil ürünlerini  oluşturmak içinde kullanılmaktadır. Geliştirilen teknoloji ile ayakkabıyı oluşturan malzemelerin üzerinde tutunan gümüş temelli maddeler, kötü kokuların oluşumunu azaltarak engellemektedir. 

Üründe bulunan uçucu olmayan Bioaktif Q10 tanecikleri tekstil ürününün (çorap,iç giyim gibi kötü koku oluşabilecek her yerde kullanılabilir)fiber molekülleri içerisine hapsolur. Böylece koku oluşturan bakteri ve mantarların oluşumunu engeller.

Çorapların üzerine spreyle sıkılarak oluşturulan çoraplar, ayakların koku oluşumunu engellerken ayakta oluşacak mantarların çoğalmalarını durdurur.

Doliche spreyinin iç giyimlere uygulanması ile ter kokusu, kasık bölgelerinde oluşan kötü kokuların oluşumu engellemeye yardımcı olduğu gözlenmiştir. 

Etiketler: ayakkabı kokusu
Mayıs 26, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR