Ayaklarda Egzama

ayaklarda egzama

Ayak Egzaması Nedir ?

Ayak egzaması, ayaklarda görülen kaşıntı, kabarcık, iltihap, kuruluk, döküntü gibi etkilerle ayakta görülen bir cilt sorunudur. Ayaklarda EgzamaEgzema vücutta görülen çok yönlü bir rahatsızlıktır. Egzema iltihaplanma ile ilgili olarak ortaya çıkan bir durumdur. Nedeni kesin olarak belirlenemeyen bir cilt problemidir. Alerjik reaksiyonlarla öne çıkan bir durum olduğu düşünülmektedir. Kızarıklık, kaşıntı, tahrişle devam eden oldukça rahatsız edicidir. Ayakta görülen egzema ayak mantarı ile çoğu kez karıştırılır. Egzema ayaklarda kaşıntıya neden olmakta çoğu zaman kızarıklıkla birlikte hareket etmektedir. 

Ayak Egzaması Neden Olur?

Ayaklarda egzama, parmak aralarında, ayak tabanında, kenarlarda kızarıklık, kabarcıklanma şeklinde  gözükebilir. 

Ayaklarda görülen egzama diğer egzama türleri gibi çıkış sebebi belirsizdir. Genetik faktörden alerjik reaksiyonlara kadar bir çok alanda nedenler olabilir. Kullanılan ayakkabılar, şampuan, sabun, kremler, çoraplar, ağır çalışma koşulları, sürekli ayakların bot gibi ayakkabılarda kapalı kalması (asker, polis gibi ) ayaklarda görülen egzama olasılığını artırır. 

Ayaklarda egzamanın genel görülme şekilleri, Kaşıntı, kırmızılık, pullanma, pullu ve çatlamış cilt ağrılarla birlikte görülür. 

Ayaklarda Egzamanın Tedavisi

Ayaklarda görülen egzamanın tedavisi egzamanın kendisi gibi komplekstir. Ayak egzaması tedavisi oldukça kolay önlemlerle kolayca koruma altına alınabilir. Ayakların kuru tutulması nemden uzak kalması, temiz çorap ve ayakkabıların giyilmesi yapılacak en basit önlemlerdir. 

Ayak Egzaması Krem

Şu ana kadar egzamayı gideren bir tedavi yöntemi maalesef yok . Ancak azaltacak tedavi yöntemleri bulunmakta. Ayakta oluşan egzamalarda en çok görülen kızarıklıkla beraber kabuklu yaralar. Böylece kabuklu yaralar kaşıntıyla birlikte kanamalı yaralar oluşturur. Bu durumlarda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta derinin nemli tutulması.

Ayak bakımı burada oldukça önemli olmaktadır. Nemlendirici krem kullanılması gliserinle yüksek olan kremlerin kullanılması tavsiye edilmektedir. Antialerjik kremleri de doktor tavsiyesinden sonra kullanılabilir. Ancak bu oldukça ileri tetkiklerde söz konusudur.

Geliştirmiş olduğumuz gümüş kremden burada bahsetmek tam zamanı. Gümüş içeren kremimizin içerisinde aynısefa, çay ağacı yağı başta olmak üzere 10'un üzerinde aromatik tıbbi bitkisinin yağları bulunmaktadır. Doliche gümüş kremi mantar, egzama, nasır, koku, kaşıntı ve pişik oluşumlarında kullanabilirsiniz. 

Gelelim bitkisel yöntemlere daha doğrusu yardımcı tedavi yöntemlere;

Bir çok bitki yağının veya ekstraktın tüm cilde iyi geldiği gibi ayak cildine de iyi gelmektedir. 

Çörek otu yağı, hadisde bile geçen çörek otunun bir çok faydası  bulunmaktadır. Anti alerjik özelliği olduğun dair bilimsel çalışmalar yapılmaktadır. Böylece egzamaya iyi geldiği görülmektedir. 

Nane yağı, Ayaklarda görülen egzamalar da kullanılabilen  doğal bir bitkisel yağdır. Nane yağının antialerjik etkisi bulunduğu gibi deriye fresh etki bırakabilmektedir. Nane yağının ayrıca terapi etkisi bulunmaktadır.

Egzama Çorabı

Egzama çorabı uzun Arge çalışmaları sonucu geliştirdik. Ayaktaki egzamaları daha da çekilmez hale getiren enfeksiyonların oluşmasıdır. Ayaklarda kullanılabilecek en kolay ürünlerden birisi de gümüş çoraplardır. Gümüş çoraplar ayakta enfeksiyon oluşumuna neden olan faktörleri azaltabilir. Bu konuda yapılan bilimsel çalışmalarda gümüş çorapların ayakta egzamayı artıran Escherichia coli, Klebsiella Pneumoniae gibi bakterilerin azalmasını sağlamaktadır.

Ayaklardaki egzamayı dahada kötü hale getiren bu mikroorganizmaların yaraları enfeksiyonlarla daha çekilmez hale getirmesidir. Özellikle kaşıntıları artırarak kanamalara yol açabilirler. Gümüş çoraplar ayaklarda oluşan olumsuz etkileri azaltma yönünde eğilim gösterir. Yapılan bir çok çalışmada gümüşle birleştirilmiş kumaşlar bir çok hastalık yapıcı bakterilere karşı etkili olduğunu kanıtlamıştır. Gümüş çoraplarda bu etkiyi taşımaktadır. Böylece ayaklardaki olumsuz etkiler kolay bir şekilde giderilmektedir.

Gümüş çorapların ayaklardaki egzamaya etkisi oldukça etkili olduğu görülmektedir. Ayak cildiyle sürekli temas halinde bulunması bakteri ve mantarlara karşı pozitif etkisi olması bu etkiyi daha da artırabilmektedir. Bu konuda bir çok üniversitelerde bir çok tez çalışması yapılmıştır. Bizim Arge ekibimizin yaptığı tez çalışmasında ayak sağlığı konusunda gümüşün bir çok olumlu etkisi görülmektedir. Egzema görülen ayaklarda geliştirdiğimiz tüm patentli gümüş çorap çeşitlerimizi rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Ayaklarda görülen egzama için daha pratik çözüm olabilecek yöntemler genellikle bunlar. Tabii çözüm derken oluşan olumsuz etkilerin azaltılmasından bahsedilmektedir. Her türlü cilt problemin başında temizliğin ihmal edilmesi gelmektedir. Bu sorunla da daha temiz olarak kolayca mücadele edilebilir. Ayak sağlığının temeli ayak temizliğinden başlar. 

Not: Sitemizde verilen bilgiler sadece tavsiye niteliğindedir. Asla tedavi amaçlı değildir. Tüm rahatsızlıklarda olduğu gibi tüm sorunlarda başvuru merci hekimlerdir. 

Etiketler: ayak egzaması,ayakta egzama,ayak egzaması
Mayıs 31, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR