Ayak Mantarına Kesin Çözüm: Sağlıklı Ayaklar İçin Pratik İpuçları

Ayak mantarına kesin çözüm

Ayak Mantarına Kesin Çözüm

Ayak mantarına kesin çözüm bulmak için bir çok yöntem bulunmaktadır. Bu yazımızda ayak mantarına pratik, doğal evde yapılabilecek çözüm yollarından bahsedeceğiz. Bir önceki yazımızda ayak mantarı nedir ve çeşitleri hakkında detaylı bilgi vermiştik. O yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Ayak mantarına çözüm konusunda 2004 yılından beri araştırmalar yapmaktayım. Ben kimya alanında doktora yaparken özellikle ayak mantarına bitkisel çözüm konusunda yüzlerce makale ve patent inceleme fırsatım olmuştu. Elde ettiğim bilgileri bu yazımızda sizlerle paylaşmak benim için ayrı bir gurur ve sevinç kaynağı olacaktır. 

 

Ayak Mantarı Bitkisel Tedavi

Ayak mantarı bitkisel tedavi konusunda binlerce yıldır bir çok bitkisel kürler geliştirilmiştir. Anadoluda bulunan binlerce endemik bitki türlerini göz önüne aldığımızda ne kadar doğal çözüm olacağını siz düşünün. 

Ayak mantarı evde tedavi için pratik bir çok bitkisel doğal formüller bulunmaktadır. Ayak mantarına kesin çözüm arayan herkes için kolayca uygulanabilir reçeteler için size vereceğim kürleri uygulayabilirsiniz. 

Bu düşünce ile yıllarca yaptığımız ARGE çalışmaları neticesinde ayak mantarı bitkisel doğal tedavi yöntemlerin bir kaçını sıralamak isteriz ;

Ayak Mantarı İçin Bitkisel Kürler

Ayak Mantarına Çay agacı yağı

Antimikrobiyal etkisi bulunan çay ağacı yağı bir çok ayak mantar tedavisinde bitkisel doğal tedavi yöntemlerinde biri olarak kullanılmaktadır. Oldukça etkili sonuçlar alınmaktadır. Bir kaç damla çay ağacı yağını mantar olan bölgeye mantar sorunu geçinceye kadar uygulanabilir. Prof Dr Saraçoğlunun tavsiye ettiği bu yöntemle ilgili olarak bir çok bilimsel makale bulunmaktadır. Ayak mantarına çay ağacı yağı kullanımı oldukça kolay ve etkisi hızlı görülebilmektedir. 

Elma Sirkesi 

Sirke fermantasyon ile elde edilen eğer evde yapılıyorsa doğal bitkisel bir üründür. Sirke içerisinde asetik asit dediğimiz ekşiliğini veren bir organik asit bulunmaktadır. Sirke asidi dediğimiz bu asit sayesinde sirke asidi mantar olan bölgede iyileştirici olarak tavsiye edilmektedir. Elma sirkesi içeriğinden dolayı daha da tercih edilmektedir. Mantar olan bölgeye bir pamukla kolaylıkla ugyulanabilir.  

Kına 

Kına ile ilgili ilginç bir söz olsada yüzyıllardır ayakta mantar için kullanılmaktadır. Renk verici özelliğinden dolayı kına hem güzellik için hem de boyama için kullanımış. Ayakta mantar için en eski bitkisel tedavi yöntemlerinden birisidir. Etki eden etken madde hennotannik asit (2-hidroksi-l, 4-naftokinon) aynı zamanda rengini veren maddedir. Ayaklara yakıldığında kötü kokuları ve mantarın olumsuz etkilerini giderecektir. 

Karbonatlı su 

Ayakta oluşan mantar tedavisinde karbonatlı su yardımıyla tedavi edilebilmektedir. Yapılacak işlem oldukça basit bir kaç litre suya bir yemek kaşığı karbonat ekleyerek ayaklar bir süre beklendiğinde ayaklardaki sorunlar giderilecektir. Karbonatlı su oldukça pratik bir yöntemdir. Ayak kokusunu ve ayaklardaki kaşıntıları gidermektedir. 

Lavanta Yağı 

Lavanta yağı antimikrobiyal özellik göstermektedir. Bir çok sorunda ayakta mantarların bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanılan lavanta yağı, ayaklardaki sorunların giderilmesinde bu özelliği yardımcı olmaktadır. Lavanta yağını ayaklardaki sorunlu bölgeye ovarak elle ya da pamukla düzenli olarak uygulayabilinir. Sonuç harika olacaktır. 

Sarımsak

Sarımsak oldukça güçlü doğal antimikrobiyal bitkidir. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzet verici olmazsa olmazlardandır. Gaziantep mutfağında lahmacunun safını belli eder hatta aynı mutfakta sarımsak kebabı bile bulunmaktadır. Sarımsak mantar tedavisinde doğal bitkisel tedavi aracı olarak yüzyıllardır kullanılmaktadır. Sarımsak kürünü evde kolayca yaparak tedavi aracı olarak kullanabilirsiniz.

Aynısefa Yağı

Ayak mantarı nasıl hızlı geçer sorusuna cevap arıyorsanız işte cevap. Aynısefa yağı, ayak mantarlarının giderilmesi ile ilgili etkili sonuçlar verdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. (Amerikan Patenti US2007184128). 

Etiketler: ayak mantarına kesin çözüm
Haziran 14, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR