Salyangoz Özlü Krem; Yaşlanmadan Yaşamak İçin

Salyangoz Özlü Krem; Yaşlanmadan Yaşamak İçin

Salyangoz Özlü Krem

Salyangoz özlü krem nedir sorusu internette ve sosyal medyada sürekli aranmaktadır. Nedir bu salyangoz salgısı ile yapılan krem. Salyangoz salgısı hayvanı tehliklerden korumak amacıyla hayvanın salgıladığı bir mukustur. İçerisinde allantoin ve kollajen bulunmaktadır.

 

Bundan 2500 yıl önceden beri bir çok kadim medeniyetlerde kullanılmaktadır. Bunu duyduğunuzda bile bir ıyyy sesi duymadım değil. Salyangoz özütünde özellikle cilde iyi gelen bir madde bulunmakta. Allantoin. Allantoin o kadar harika bir madde ki cildi pürüzsüz hale getirir, beyazlaştırır, bakımını sağlar, yaralar var ise düzeltir. İşte bu allaton denilen etken madde salyangoz özünde bolca bulunmakta. Bu maddeyi kullanmak için salyangoz özleri toplanarak kozmetik kremlerde, losyonlarda, sabunlarda kullanılmakta.

 

Hatta bunun için salyangoz çiftlikleri bile var. Salyangoz özünde enfeksiyonlara karşı ve bakterilere karşı etkili maddeler bulunmaktadır. Salyangozlar stres halinde iken yani kendini savunma sırasında bu maddeyi salgılar. Bu yöntemlede insanlar salyangoz salgısını elde etmektedirler. Salyangozların dış kabuklarını bile onarabilen bu salgının içerisinde; allantoin, hyaluronik asit, kolajen, antibakteriyel glikonik asit, farklı protein türleri, vitaminler, elastin sağlayacak bir çok maddeler. 

Allantoin - Wikipedia

                                                                                                                              Allantoin

Salyangoz sıvısının hücre yenilenmesinde önemli bir rolü vardır. Bu yüzden çeşitli kremlerde yer alır. Salyangoz özlü kremde salyangoz özünden yapılmıştır.Salyangoz, kendi kendini yenileme özelliği taşıyan Allantoin salgılar. 

 

Allantoin bitkilerde, hayvanlarda ve bazı tür tek hücreli canlılarda üretilmektedir. Hatta kozmetik ürünlerde kullanılmak üzere sentetik olarak üretilmektedir. Salyangoz özünün en önemli gücü allantoinden gelmektedir. Allantoin kalsiyum protein ve vitamin bakımından çok zengindir. Kendi Kendini yenileyebilen tek hayvan salyangozdur.

 

Salyangoz özlü kremin faydaları aşağıda anlatılmaktadır. Elde edilen kremler cildin beslenmesinde oldukça faydalıdır. Ciltteki sorunların en büyük proplemi çevresel etkenlerden kaynaklanan bakımsızlıktır. Bu yüzden beslenemeyen cilt kurur, solgunlaşır. Salyangoz özlü kremler cildi besler, sürekli kullanımda cilt canlılaşır.

 

Salyangoz Kremi Yaşlılığı Önler

Resteurantlara salyangoz üreten çiftliklerde çalışnaların ellerindeki yaraların salyangozlarla uğraşan kişilerde çabucak iyileşmesinin keşfiyle birlikte salyangoz salyaları kazanozlarda satılmaya başlanmıştır. Burada elde edilen tecrübenin daha sonra kozmetik sektöründeki kimya bilgisi ile birleşmesiyle kremler ortaya çıkmıştır.

 

Benim doktora çalışmamda (kimya alanında doktora yapmaktayım) bitkilerdeki etken maddeleri araştırırken salyangoz özüne sahip olan bir bitki keşfettim. Aha dedim. Belkide literatürde çok fazla bilinmeyen bu benzerlik beni çok heyecanlandırdı. Bak sizde heyecanlandınız.

 

Bu bitkiyi buldum getirttim. Sonra geliştirmiş olduğum sabun förmülasyonuna ekledim. Sonuç müthişti. Filipinlerde evli olan arkadaşım eşine hediye olarak götürdü. Sonuç harikaydı. Bu bitkiyi daha yakından tanımak için tohumunu getirttim. Hala terasımda yetiştirmekteyim. Üzerinde çalıştığım el yapımı sabunların formülasyonunda kullanmaktayım.

 

Evet şimdi soruyorsunuz nedir bu bitki yahuu diye.? Bu bitkinin adı karakafes otu namı diğer eşek kulağı. Bilimsel adı ise Symphytum officinale, Boraginaceae familyasındaki çok yıllık çiçekli bir bitkidir. Aslında bu konu başlı başına bir makale konusu olduğundan burada noktalıyorum. Salyangoz özlü kremini evde bu bitki sayesinde hazırlayabilirsiniz. Burada salyangoz salyası kullanmayacaksınız karakafes otunun kurutulmuş yaprak ve çiçeklerini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Burada vereceğim formülü evde rahatlıkla yapabilirsiniz.

 

Evde Salyangoz Özlü Krem Yapımı

Evde salyangoz özlü krem yapımı yarım litre kadar zeytinyağı alınarak ısıtılır. Elinizi yakacak kadar ısıttıktan sonra zeytinyağının içerisine bir avuç kurutulmuş karakafes otonun yaprağı ve çiçeği ile birlikte atılır. Karılımın ağzı kapatılır. Her gün günde bir kaç kez çalkalanmak kaydıyla 15 gün bekletilir. Daha sonra zeytinyağı süzülerek karanlık bir yerde muhafaza edilir. İhtiyaç olduğunda bu mucizevi yağ kullanılır. Gelelim kendi kreminizi yapmaya. Bir çay kaşığı zeytinyağını 30 gramlık herhangibir kreme ilave edilir. İyice karıştırdıktan sonra evde salyangoz özlü kreminiz hazır demektir. 

Salyangoz Kremi Nasıl Kullanılır?

Salyangoz kremi nasıl kullanılır diye soru soranlara cevabımız bu şekildedir. Kremi yamazdan önce cildinizi temizledikten sonra iyice homojen şekilde uygulayınız. Sabah kaltığınızda kremi uyguladığınız bölgeyi iyice bir temizleyin. Bu işlemi her gün uygularsanız bir kaç günde değişimi sadece siz değil çevrenizde fark edecektir. 

 

Allantoin ihtiva eden bu salgılar cildin onarılmasından sorumludur.

 

Keratin dokularını tamir ettiği için (salyangoz kabukları) saçlarda ve tırnak bakım kremlerde, losyonlarda kullanılmaktadır.

 

Cilt dokusunu yenilediği için sivilceleri giderir. Aynı zamanda sivilcelerin oluşturduğu izleride giderebilir.

 

Güneşten kaynaklanan lekelerin ve yaşlılıktan kaynaklanan lekelerin giderilmesinde aktif rol aldığı bilinmektedir.

 

Ölü hücreleri def ederek cildin pürüzsüz ve yumuşak ve dahi canlı olmasını sağlar.

 

Cildin su tutma kapasitesini artırır. Cildin nemli kalmasını sağlar. 

 

Sivilce ve akne izlerinin giderilmesine yardımcı olur. Ciltteki yaşlanma belirtilerinin azaltılmasında etkilidir. Kuruluktan kaynaklanan pürüzlerin giderilmesinde etkilidir. Doğum sonrası görünüm bozuklukların giderilmesinde etkilidir. Traş sonrası kabarıklıkların giderilmesine yardımcı olur
Etiketler: Salyangoz Özlü Krem
Temmuz 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR